Om meg

Er en pesnjonert dame som  bruker tiden min til å utvikle meg innen grafiske trykk- og trykketknikker. Anne Kristengård heter jeg, er bosatt i Hustavika kommune. Har prøvd, og prøver å få meg et lite sted hvor jeg kan ha et versksted/galleri, men det har vist seg vanskelig. Foreløpig er “studioet” mitt hjemme hos meg selv. Er medlem av Frei Maleklubb, og Molde Kunst og kreative studio -MKKS

Har alltid vært opptatt av å skape, og genuint opptatt av å lage ting. Det gjelder det meste, men her på dette nettstedet ønsker jeg å dele min lidenskap for trykketeknikker, og akvarell.

Glede

Det å kunne skape, se nye teksturer, og merkesetting på papir gir et skikkelig adrenalinkikk når jeg får det til.  Blir ofte inspirert av det abstrakte, og det er nok en av årsakene til at mange  av mine bilder er nettopp det. Når det gjelder Fotogravyr er det også mulig å etse egne tegninger og være kreativ, og en kan manipulere bilder i Photoshop som danner grunnaget for det perfekte positivet som skal overføres til plate for etsing, og trykkes som et vanlig dyptrykk.

Opplever at et abstrakt bilde krever mer av meg som seer, og måten jeg tolker det på varierer alt etter egen sinnstemning, så ja, fasinert over å stadig se ny ting i det samme bildet.

Det å arbeide med farger, prøve og feile er spennende, trist når det går galt, men gleden er desto støtte når jeg lykkes.

Teknikker jeg bruker

Bruker flere ulike teknikker til å fremstille mine bilder, alle teknikkene har sin egenart. Det gjør det ekstra spennende å utforske, og kjekt å variere alt etter hva jeg ønsker å skape. Siste året har det stort sett blitt produsert mest Fotogravyr, kollografi og akvarell. Men har også laget bilder i Tresnitt, Linosnitt, Dyptrykk, eller en kombinasjon av Dyptrykk og Høytrykk, og noen få Botaniske Engangstrykk.

Har ikke holdt på så lenge, derfor  ingen stor produksjon å vise til, det er tidkrevende å bygge opp en portefølje. Ennå er jeg i en fase hvor jeg har mye å lære og utforske.

 

1. Akryl kurs, private timer – Audbjørg Tangen – 2006.

2. Akarellkurs kurs -Signe Back – 2011 og 2012

3. Abstrakt akvarell – Lars A. Persson – 2014. (https://larsapersson.com/)

4. Akvarell – Morten Juel – 2015. (https://larsapersson.com/)

5. Mixed Media – Kristin Børresen – 2016.

6. Akvarell – Aud Rye 2017. (https://www.instagram.com/ryeskreativehjorne/)

7. Complete Collagraph course – Sally Hirst- 2022 – Self paced.

8. Printmaking Masterclass, Collen Breningan, Dedalo Printmaking studio, 2022, Italia.

9. Dyptrykk, koldnål, Jon Olav Helle, MKKS Molde 2022. (https://jonolavhelle.no/)

10. Dyptrykk – Photogravure med Polymer plater, Henrik Bøegh, København, 2023. https://www.grafiskeksperimentarium.dk/

11. Photogravure 2, Flerfargetrykk, Norske Grafikeres Verksted,Oslo  2024. https://www.norskegrafikeresverksted.no/